| τι ειναι αγαπη;;; | |
|
|
|
Author | Message |
---|
vicky
Posts : 60 Join date : 2009-06-04 Age : 32 Location : οπου γη και πατρις!
| Subject: τι ειναι αγαπη;;; Thu Jun 04, 2009 9:35 pm | |
| ξερω το παρακανα! | |
|
| |
Admin Admin
Posts : 135 Join date : 2009-06-02 Location : Αθήνα, Ελλάδα
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Thu Jun 04, 2009 9:37 pm | |
| Έλεος... Απάντησε εσύ πρώτη. | |
|
| |
vicky
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Thu Jun 04, 2009 9:46 pm | |
| Είναι ανώφελο να μιλάς γι’ αγάπη, γιατί η αγάπη έχει τη δική της γλώσσα και μιλάει από μόνη της. Πάολο Κοέλο | |
|
| |
Admin Admin
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Thu Jun 04, 2009 9:50 pm | |
| Ζήτησα την προσωπική σου περιγραφή, ασχέτως αν ταυτίζεται με το παραπάνω απόφθεγμα. | |
|
| |
Crookshanks
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Fri Jun 05, 2009 3:22 am | |
| Αγάπη είναι να δίνεις χωρίς να ζητάς. | |
|
| |
vicky
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Sat Jun 06, 2009 8:24 pm | |
| αυτες τις μερες το σκεφτηκα πολυ, διαβασα κειμενα,διαβασα ποιηματα,προσπαθησα να το προσδιορισω με ενα δικο μου τροπο ομως δεν τα καταφερα!Γενικα οτι σχετικο εχω ακουσει για την αγαπη δεν με εχει καλυψει ισως γιατι δεν μπορει να χαρακτηριστει ενα τοσο δυνατο συναισθημα μεσα σε 5 ή 10 ή 1000 σειρες!πιστευω οτι ειναι το μοναδικο πραγμα που δεν μπορει να προσδιοριστει επ ακριβως, νομιζω οτι εδω λειτουργουν καλυτερα οι αισθησεις και οχι ο λογος!Οταν καποιος προσπαθει να ορισει τον ορο αγαπη ξερα και μηχανικα καταστρεφει ολη τη μαγεια αυτου του συναισθηματος!Γι αυτο Βασιλικη εγω θα σταθω στα αποτελεσματα που εχει η αγαπη σε εμενα κι σε αυτους που αγαπω και δεν θα κανω το λαθος(συμφωνα παντα με την δικη μου γνωμη) να την προσδιορισω! | |
|
| |
Admin Admin
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Sat Jun 06, 2009 10:57 pm | |
| - Quote :
- !Γι αυτο Βασιλικη εγω θα σταθω στα αποτελεσματα που εχει η αγαπη σε εμενα κι σε αυτους που αγαπω και δεν θα κανω το λαθος(συμφωνα παντα με την δικη μου γνωμη) να την προσδιορισω!
Βρε χαζό, εσύ το άνοιξες το θέμα. | |
|
| |
Crookshanks
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Sat Jun 06, 2009 11:23 pm | |
| - Admin wrote:
-
- Quote :
- !Γι αυτο Βασιλικη εγω θα σταθω στα αποτελεσματα που εχει η αγαπη σε εμενα κι σε αυτους που αγαπω και δεν θα κανω το λαθος(συμφωνα παντα με την δικη μου γνωμη) να την προσδιορισω!
Βρε χαζό, εσύ το άνοιξες το θέμα. Έλα μου ντε . Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα που κατά πάσα πιθανότητα εμφανίστηκε με τη βοήθεια της φυσικής επιλογής, ώστε να ωθήσει τα διάφορα νοήμοντα όντα να συμπεριφερθούν αλτρουστικά. Γι' αυτό και η αγάπη είναι συχνή μεταξύ των μελών μιας οικογένειας ή μεταξύ ενός ζευγαριού, διότι και τα δύο αποτελούν πρόσωπα με τα οποία είτε έχουμε πολλά κοινά γονίδια, είτε μπορούμε να μεταβιβάσουμε σε επόμενες γενεές τα γονίδιά μας. | |
|
| |
Admin Admin
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Sat Jun 06, 2009 11:55 pm | |
| Αγάπη; Είναι ένα δυνατό συναίσθημα με ήπιες εκδηλώσεις. Αποτελεί πηγή ανάπτυξης του ενδιαφέροντος, της στοργικότητας και της αναγκαιότητας. Πολλές φορές προσδίδει την πληρότητα και αναπληρώνει βασικά συναισθηματικά καινά. + αυτά που είπε ο Αλέξανδρος και αυτήν ίσως την παράθεση: - Quote :
- Γενικα οτι σχετικο εχω ακουσει για την αγαπη δεν με εχει καλυψει ισως γιατι δεν μπορει να χαρακτηριστει ενα τοσο δυνατο συναισθημα μεσα σε 5 ή 10 ή 1000 σειρες
| |
|
| |
vicky
| |
| |
vicky
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Sun Jun 07, 2009 1:23 am | |
| | |
|
| |
Admin Admin
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Sun Jun 07, 2009 1:28 am | |
| | |
|
| |
vicky
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Sun Jun 07, 2009 2:23 am | |
| καιρος να προσθεσουμε κι αλλα! | |
|
| |
Crookshanks
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Sun Jun 07, 2009 10:59 pm | |
| | |
|
| |
maraki93
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Mon Jun 08, 2009 12:06 am | |
| Τι ναι η αγάπη,που μ'ανέβασε στα σύννεφα,δώσε μου κάτι τώρα που τρέχω να σωθώ... Είναι πολύ δύσκολο να ορίσουμε την αγάπη σαν έννοια.Είναι ένα συναίσθημα,το οποίο δε θα πρέπει να εκδηλώνεται μόνο με λόγια αλλά κυρίως με πράξεις. | |
|
| |
vicky
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Mon Jun 08, 2009 6:12 pm | |
| | |
|
| |
Admin Admin
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Mon Jun 08, 2009 6:25 pm | |
| Διαφορετικοί άνθρωποι κυνηγούν την ευτυχία με διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικά μέσα, και έτσι φτιάχνουν για τον εαυτό τους νέους τρόπους ζωής και είδη διακυβέρνησης. Αριστοτέλης Ο καθένας εκλαμβάνει και κάνει την αντίστοιχη περιγραφή μιας έννοιας με διαφορετικό τρόπο. Εσύ καλή μου Βίκυ, μπορεί να είσαι υπερβολικά γλυκανάλατη ( ) και ο Αλέξανδρος τυπολάτρης ( ). Απ' ότι φαίνεται εγώ διατηρώ τις ισορροπίες μεταξύ των δύο άκρων ( )! | |
|
| |
Crookshanks
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Mon Jun 08, 2009 11:44 pm | |
| - Admin wrote:
- Διαφορετικοί άνθρωποι κυνηγούν την ευτυχία με διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικά μέσα, και έτσι φτιάχνουν για τον εαυτό τους νέους τρόπους ζωής και είδη διακυβέρνησης.
Αριστοτέλης
Ο καθένας εκλαμβάνει και κάνει την αντίστοιχη περιγραφή μιας έννοιας με διαφορετικό τρόπο. Εσύ καλή μου Βίκυ, μπορεί να είσαι υπερβολικά γλυκανάλατη ( :P ) και ο Αλέξανδρος τυπολάτρης ( :P ). Απ' ότι φαίνεται εγώ διατηρώ τις ισορροπίες μεταξύ των δύο άκρων ( :lol!: :P )! Καμία σχέση. Απλώς δε θεωρώ πως ωφελεί να λέμε "ω, η αγάπη δεν περιγράφεται, είναι τόσο περίπλοκη, δε μπορώ να την εκφράσω με λόγια κ.λπ.". Όταν ρωτάμε τί είναι η αγάπη, απαντάμε σε αυτό όσο καλύτερα μπορούμε. Εγώ έδωσα ένα συναισθηματικό και έναν ψυχρά λογικό ορισμό, διαλέγετε και παίρνετε ή μπορείτε να συμφωνήσετε και με τα δύο ή να πείτε και τον δικό σας. Σαφώς και ένα συναίσθημα μπορεί να περιγραφεί, γιατί αποτελεί κοινή εμπειρία των περισσότερων ανθρώπων και συνεπώς γίνεται αναφορά στο πότε λαμβάνει χώρα και πώς. | |
|
| |
vicky
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Mon Jun 08, 2009 11:50 pm | |
| | |
|
| |
Crookshanks
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Mon Jun 08, 2009 11:56 pm | |
| Ποιες μπηχτές; Εγώ φταίω που ομιλώ με ειλικρίνεια.
Η περίπτωση που αναφέρεις περιλαμβάνεται στον ορισμό που έδωσα εγώ. | |
|
| |
vicky
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Mon Jun 08, 2009 11:59 pm | |
| - Crookshanks wrote:
- Ποιες μπηχτές; Εγώ φταίω που ομιλώ με ειλικρίνεια.
Η περίπτωση που αναφέρεις περιλαμβάνεται στον ορισμό που έδωσα εγώ. οχι απαραιτητα αλλος μπορει να αρκεστει στην υλικη προσφορα!ειναι πολυ γενικος και αοριστος ορισμος! με εκνευριζεις οταν το παιζεις θυμα! | |
|
| |
Crookshanks
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Tue Jun 09, 2009 12:06 am | |
| - vicky wrote:
- Crookshanks wrote:
Η περίπτωση που αναφέρεις περιλαμβάνεται στον ορισμό που έδωσα εγώ. οχι απαραιτητα αλλος μπορει να αρκεστει στην υλικη προσφορα!ειναι πολυ γενικος και αοριστος ορισμος! :P με εκνευριζεις οταν το παιζεις θυμα! :P Και εσύ με εκνευρίζεις όταν εκνευρίζεσαι:P. Όχι απαραίτητα, αλλά επειδή εγώ έδωσα έναν γενικό ορισμό, το ότι δεν ισχύει το αντίστροφο δε σημαίνει ότι δεν ισχύει και το ευθύ. | |
|
| |
vicky
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Tue Jun 09, 2009 12:21 am | |
| | |
|
| |
Crookshanks
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Tue Jun 09, 2009 1:39 am | |
| - vicky wrote:
- Crookshanks wrote:
- vicky wrote:
- Crookshanks wrote:
Η περίπτωση που αναφέρεις περιλαμβάνεται στον ορισμό που έδωσα εγώ. οχι απαραιτητα αλλος μπορει να αρκεστει στην υλικη προσφορα!ειναι πολυ γενικος και αοριστος ορισμος! :P με εκνευριζεις οταν το παιζεις θυμα! :P Και εσύ με εκνευρίζεις όταν εκνευρίζεσαι:P.
Όχι απαραίτητα, αλλά επειδή εγώ έδωσα έναν γενικό ορισμό, το ότι δεν ισχύει το αντίστροφο δε σημαίνει ότι δεν ισχύει και το ευθύ. ναι ματια μου(οταν εκνευριζομαι μιλαω ετσι) :P αλλα τον δικο σου το ορισμο μπορει ο καθενας να τον προσαρμοσει στα μετρα του!ειναι φλου! Toυλάχιστον εγώ δίνω ένα, δε λέω "ω, τί ωραίο συναίσθημα, πώς να το περιγράψω;!":P. | |
|
| |
vicky
| Subject: Re: τι ειναι αγαπη;;; Tue Jun 09, 2009 4:06 am | |
| | |
|
| |
| τι ειναι αγαπη;;; | |
|